Gamle klassikere

Seinfeld

Situasjonskomedien Seinfeld regnes som en av historiens mest populære serier, og var kjent som et program som handlet om ingenting: «Seinfeld – a show about nothing». Her spiller komikeren Jerry Seinfeld en karikert versjon av seg selv, og serien dreier seg rundt livet til han og vennene hans. En vanlig oppskrift på en Seinfeld-episode er at Jerry og de tre vennene hans har hver sin lille mini-handling, som etter hvert blir sammenflettet med hverandre.

I USA gikk serien fra 1989 til 1998, og bestod av 180 episoder. I Norge kunne vi originalt se den på Tv 2 mellom 1993 og 1999, og senere har den blitt vist på Viasat 4 og TV3. Selv om Seinfeld opplevde en treg start da den først begynte å gå på TV-skjermene, vokste den seg til å ta TV-tittere i veldig mange land med storm. Her i Norge havnet den noe i skyggen sammenlignet med en del andre programmer, men hadde likevel en moderat stor tilhengerskare.

Siste episode ble som nevnt gitt ut i 1998 i USA, og 80 millioner amerikanske seere fikk med seg serieavslutningen. Her i Norge ble det ble det uro da Canal+ kjøpte rettighetene til å vise siste sesong før Tv 2 rakk å gjøre det, ettersom veldig få abonnerte på Canal+. Dermed tok det lengre tid før mange norske fans av serien endelig fikk sett avslutningen.

I dag er det langt enklere å få bukt med slike problemer, ettersom det er lettere for oss å oppdrive favorittprogrammene våre via internettet. Å abonnere på strømmetjenester har blitt enkelt og billig, og ofte slipper vi å måtte vente lengre enn f.eks. det amerikanske publikumet. I så måte er Seinfeld tilgjengelig hos Viaplay, og er perfekt å se fra laptopen. Når du vil slappe av og gjøre ingenting, passer det fint med programmet som er kjent for å handle om nettopp det – ingenting!

bard