Populært nå

Slik tar du vare på leserne dine – hvis du blogger om tv-serier

Har du en blogg om tv-serier? Her skal vi vise deg hvordan du tar best vare på leserne dine.

Husk å skrive om de nyeste seriene

Det er viktig å huske å skrive om de nyeste seriene, slik at du bloggen din alltid føles relevant for både nye og gamle lesere. Det kan for eksempel være serier du gleder deg til, eller høstens store snakkiser som alle bør få med seg. I høst er det for eksempel sesong 3 av Succession alle prater om, i tillegg til hvem som skjuler seg bak maskene i NRKs store suksess Maskorama.

I tillegg bør du fra tid til annen skrive om en serie ingen andre har hørt om, hvis du søkeoptimaliserer riktig – og er tidlig ute med å skrive om en ny serie – er sjansen stor for at du får mye trafikk til bloggen din når serien slår an. Når folk begynner å søke den opp serien for å finne ut mer om den, vil nemlig bloggen din være ett av de første treffene i søkemotoren. Dette er en fantastisk måte å få mer trafikk på.

Men du bør heller ikke glemme gamle klassikere. Det er nemlig en stor trend nå med gamle serier, og mange ser Friends, Seinfeld og The Wire på nytt. Du bør derfor ikke undervurdere effekten nostalgi har på folk, heller ikke på tv-skjermen. Et eksempel på det er den nye serien på Apple+. hvor 80-tallsmoten rår og australske Rose Byrne briljerer i hovedrollen.

Har du hørt om CRM før?

Mange har ikke hørt om CRM før, eller tror det er noe kun store bedrifter holder på med. Men selv om du kun har en liten bedrift, eller en blogg om tv-serier, så bør du merke deg dette ordet – det kan nemlig bety forskjellen på suksess eller fiasko. Og visste du at et crm system kan hjelpe deg på veien?

CRM står helt enkelt for Customer Relation Management, og handler om at du skal legge en god plan for hvordan du skal ta godt vare på kundene, leserne eller følgerne dine. Det handler f.eks. om hvor ofte du skal poste nytt innhold, i hvilken kanal, osv. Det er også viktig å huske på at leserne dine bør ha en måte de kan nå deg på, CRM handler om god kundedialog – ikke monolog. Pass derfor på at du åpner opp for en toveis-kommunikasjon.

Er du usikker på hvordan du skal håndtere dette, eller du ser at bloggen din vokser veldig raskt, kan du alltids få hjelp av et crm system som gjør jobben enklere for deg. Dette er absolutt noe å vurdere for mange som er i startgropa.

bard