Gamle klassikere

MacGyver

Hvem husker ikke serien om denne ikoniske figuren, som kanskje huskes best for sin snarrådighet og eksepsjonelle kunnskap om fysisk vitenskap som gjorde det mulig for ham å lage sine egne hjelpemidler på sparket, slik at han kunne komme seg ut av kinkige situasjoner. I serien kunne vi se ham nøytralisere syre ved hjelp av sjokolade, og lage granater av kongler for å nevne noen ganske få ting.

I serien jobber Angus MacGyver (Richard Dean Anderson) for det fiktive Phoenix Foundation, hvor han utfører farlige oppdrag og løser intrikate problemer for dem. Gjennom de 7 sesongene MacGyver-serien består av, får vi se ham bruke sin fiffighet og ekspertise på mer eller mindre realistiske måter for å løse oppdrag verden rundt, i regi av sin sjef og bestevenn Pete Thornton (Dana Elcar).

Opprinnelig gikk serien fra 1985 til 1992, men har vært å se på TV-skjermene i tiår senere, inkludert på norsk fjernsyn. MacGyver har rukket å bli en udødelig klassiker, og kommer neppe til å bli glemt med det første. Dersom du av en eller annen grunn aldri har sett en episode, er MacGyver verdt å sjekke ut – særlig hvis du liker eksplosjoner, spenning og eventyr.

bard