Gamle klassikere

Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden heter opprinnelig Heartbeat, og er en britisk politidramaserie som gjorde furore her hjemme. Handlingen foregår i den fiktive byen Aidensfield i Nord-England på 1960-tallet, og sentreres rundt den lokale politistasjonen, en pub og et begravelsesbyrå/bilverksted. I Storbritannia gikk den mellom 1992 og 2010, og i Norge har den blitt vist på NRK siden 1997. Enkelte episoder har faktisk hatt over en million seere her.

Med hjartet på rette staden er basert på en bokserie kalt Constable, skrevet av Nicholas Rhea, en tidligere politikonstabel. I serien møter vi konstabel Nick Rowan, som flytter til den lille byen hvor kona hans ble født, og fortsetter sitt politiarbeid her. Her håndterer han problemer og situasjoner, og holder et øye med den småkriminelle bonden Claude Greengrass. Konstabel Rowan får mye å gjøre gjennom serien, og det er mange konflikter som skal løses.

Totalt er det 372 episoder fordelt på 18 sesonger, og episodene varer gjerne i 45 minutter. Store deler av serien kan ses gratis på NRK TV, og anbefales på det varmeste hvis du liker politidrama. Finner du ut at denne serien er noe for deg, har du mange timer med titting foran deg!

bard