Populært nå

TV-serien Outsider

2020 er et underlig år, og det er også den nye dramaserien Outsider. Når man ser på hvem som er forfatteren bak serien, blir man heller ikke overrasket over den intense spenningen som serien gir. Outsider er nemlig bygget på Stephen Kings bok med samme navn. Og for dem som ikke har lest noe av mr. King, ja – de vil ha noe å se fram til. Om de tør.

Forfatterskapet til den amerikanske forfatteren har gitt oss bøker som Carrie, The Shining, Misery, It, The Green Mile, og sist, men ikke minst Outsider. Finn et brukbart forbrukslån, så kan du skaffe deg hele serien. Nå har HBO huket tak i rettighetene og laget en høyoktan tv-serie for “bingere”.

Handlingen i Outsider

Stemningen i seriene til S. King er alltid dystre og skildrer ofte landsbygda i USA. Alltid med et snev av amerikansk truck stop og ørkenlandskap. I den første sesongen av serien møter vi personer som detektiven Ralph og treneren Terry. Dramaet starter da en ung gutt blir funnet drept, stygt tilredt og vanskjøttet. Så viser det seg at gutten er politimannens sønn.

Terry som er en aktet person i den lille bygda mener å kunne bevise sin uskyld, da han ikke engang var i bygda den skjebnesvangre dagen. Serien tar for seg sorg, hevnlyst, isolasjon og hvordan et lite samfunn håndterer tragedier som denne. Og hvem er egentlig morderen? Hvordan kan livet fortsette som normalt etter dette. Vi må fryse ut den skyldige.

Spennende virkemidler

Måten serien er lagt opp og spilt inn på gjør at man sitter igjen med bakoversveis. For hele tiden som serien toner fram, har vi seerne allerede et forsprang. Vi vet hva som har skjedd, men skjebnen vil det annerledes. Og dessuten bruke duse farger for å gjøre bildet hverdagslig, men samtidig nesten som en drøm, eller et mareritt.

Samtidig bruker filmmakerne smarte triks for å gjøre at vi krymper oss i stolen og putter tærne under stompen. For de intense samtalene, og diskusjonene, zoomes inn og ut, for å vise at det er vi som er i rommet, vi er der og kan bivåne alt. Det gir oss en følelse av nærvær som er ganske skremmende.

HBO suksess gang på gang

HBO er en leverandør av serier på høyt nivå. Skaperen av Outsider, Richard Price, har lang erfaring med slike serier. Han har laget serier som The Wire og The Deuce, men også skrevet manus til filmer som Ransom og Sea of Love.

HBO er kjent for serier som Chernobyl, Game of Thrones og Entourage. Det er ikke rart folk bestiller denne hjemmekontor-boksen – etter HBO (Home Box Office). Og vil man se norske skuespillere i aksjon, så er HBO noe for deg. Ingrid Bolsø Berdal, Kristofer Hivju og Robby Rasmussen er alle med på de råeste seriene på HBO.

bard