Populært nå

Orange is The New Black

Denne serien ble raskt en suksess da den ble lansert på Netflix i 2013, og totalt ble det spilt inn 91 episoder fordelt på 7 sesonger mellom utgivelsesåret og 2019. Etter at første sesong av Orange is The New Black ble lagt ut ble serien den mest sette på Netflix, med House of Cards like bak. Det er Lionsgate Television som har produsert den.

I serien møter vi Piper Chapman (spilt av Taylor Schilling), som sitter inne for pengesmugling for sin tidligere kjæreste Alex (Laura Prepon). Den biseksuelle Piper er i begynnelsen av serien forlovet med Larry (Jason Biggs), og de er i ferd med å etablere seg. I fengselet, hvor Piper for øvrig soner 15 måneder, møter hun på Alex igjen. Det begynner etter hvert å slå gnister mellom de ulike etniske gruppene i fengselet, og ellers får vi se hvordan Pipers nærmeste utenfor fengselet forholder seg til at hun sitter inne.

Orange is The New Black kombinerer svart humor, komplekse karakterer og samfunnskritikk på glitrende vis. I løpet av de 7 sesongene ble serien mer og mer vågal, og etter hvert som Piper slipper ut av fengselet belyser serien den forskjellsbehandlingen ulike fanger opplever når de slippes ut, på bakgrunn av hvilke samfunnslag de tilhører. Mange mener imidlertid at serien var i ferd må miste grep i siste sesong, og da var det kanskje bra at de ga seg etter sesong 7.

Uansett har du 7 sesonger å glede deg over dersom du synes det virker spennende å se hva som utspiller seg i et kvinnelig fengsel (serien er tross alt basert på et selvbiografisk verk), og vil ha et innblikk i en verden som mest sannsynlig er ganske annerledes fra din egen.

bard