Gamle klassikere

Fresh Prince i Bel-Air

De som var unge på 90-tallet kommer sent til å glemme denne perlen av en TV-serie, som norsk fjernsyn har vist i lange tider. Introsangen er det nok mange av oss som fremdeles kan nynne med til, selv om vi kanskje bare husker bruddstykker av teksten. Fresh Prince i Bel-Air er en perfekt serie å se for å få en dose nostalgi fra 90-tallet, nå som den er som klassiker å regne.

Will Smith spiller seg selv i denne serien, og i tråd med virkeligheten er bakgrunnshistorien i Fresh Prince at han ble født og oppvokst i West Philadelphia. Serien går ut på at kårene var tøffe i West Philadelphia, at nabolaget Will vokse opp i var tøft og kriminelt. Etter å ha havnet i bråk på basketballbanen, blir han sendt til tanten sin i Bel-Air for å bo der. Wills slektninger er rike, og lever i ganske annerledes kår enn Will har vært vant med. Wills arbeiderklassebakgrunn krasjer med Banks-familien og den økonomiske klassen de tilhører, hvilket har resultert i en serie spekket med humoristiske hendelser.

Fresh Prince i Bel-Air ble det store gjennombruddet til Will Smith, og det har vært ganske uvant å se ham i de senere år spille roller i mer fryktinngytende filmer som I, Robot og I Am Legend. Til tross for at det nå er mange år siden siste episode av Fresh Prince ble spilt inn, er den fortsatt å se på TV i tillegg til at den strømmes på nett. I skrivende stund er Will Smith 51 år, selv om det kan virke som om det var i går at serien ble vist på norske TV-skjermer for første gang.

bard