Norske serier

Skam

Skam ble en hit blant både unge og eldre seere, ettersom den beskriver livet som skoleelev på videregående på en måte som traff en nerve hos veldig mange. Her møter vi et knippe ungdommer fra Hartvig Nissen, og hver sesong har sin hovedperson.

Første sesong dreier seg rundt Eva, som sammen med venninne planlegger russefeiringen fra året de går i første klasse, hvilket etter verdt gjør at de blir lagt merke til på skolen. Andre sesong handler om Noora og forholdet hennes til William, den kjekkeste av alle i tredje klasse. Det slås gnister når Williams psykopatiske bror prøver å ødelegge mellom dem, noe som får Noora til å ta saken i egne hender.

Tredje sesong handler om Isak, som i løpet av sesongen må innrømme for seg selv og andre at han er homofil, noe han klarer med hjelp fra Even, som han blir sammen med. I fjerde og siste episode er det den beintøffe hijab-bærende Sana det handler om, som må hanskes med det hun selv kaller å være «en muslimsk jente i et hvitt og troløst land».

Overraskende nok fikk Skam stor internasjonal oppmerksomhet, og flere land (USA inkludert) har det blitt laget egne versjoner av NRK-serien.

bard