Populært nå

Hvem er James Burrows?

Av og til må det enere til for å utvikle nye konsepter. Slik var det også med lettfordøyelige serier på TV. De ble kalt sitcom så på norsk kan oversettes til situasjonskomedie. Dette er en sjanger som ble populær allerede på 70-tallet med serier som Mash og Happy Days. James Burrow tok arven videre og skulle bli frontpersonen bak noen av historiens største tv-serie suksesser.

James Burrows er en regissør og produsent. Med lang fartstid i tv og på lerretet, ble han en kunstner i komediens timing, der roller og karakterer spilte en stor rolle. Han hadde god kunnskap om hvordan man lyssatte studio for å gi best interaksjon med publikum. Dette gjorde han blant annet med å øke antall kameraer som var i aksjon på en gang.

Komedie i fokus

For James Burrows var gode replikker og morsomme situasjoner det som skulle bli leveveien. Det var ikke kun for å skape vittige tv-øyeblikk som var viktig for James, men det skulle også kunne settes inn i en kontekst folk kunne kjenne seg igjen i. En av de første store suksessene hans var tv-serien Cheers. I denne mørke puben ble vi kjent med klientellet og de som jobbet der. Det oppstod konflikter og morsomme situasjoner som vi alle husker. Og når drankeren Norm entret baren med sitt karakteristiske utseende, ja da stemte alle i Norm.

Også hadde de alltid problem med termostaten husker jeg! Det kan du slippe med nettbasert Sensibo sky, en smart-løsning for din nye varmepumpe.

Stor suksess

Serien Cheers utspilte seg i byen Boston på 80-tallet, men James Burrows ville ta seriene sine videre til den store byen New York. Her skulle han skape den muntre gjengen vi kjenner fra serien Venner For Livet. Alle har vi blitt glade i Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe og Joey. Den unge gjengen oppholdt seg på den lokale kafeen Central Perk eller i de nærliggende leilighetene deres i samme blokk.

Serien var populær fra midten av 90-tallet, hvor det til sammen ble spilt inn over 230 episoder av vennegjengens daglige sprell. Nå skal vennene gjenforenes om vi skal tro mediene riktig. Så kanskje vi får se dem igjen på tv snart?

Suksesser på løpende bånd

Det er ikke bare disse to tv-seriene som James Burrows har vært med på å produsere. Det er utallige, enten som regissør eller produsent. Vi kan nevne Will og Grace, The Big Bang Theory og Frasier. Totalt sett dreier det seg om mer enn 50 produksjoner. En lang karrière innenfor tv har gitt James en utrolig posisjon som regissør. Det kan ikke være mye annet som er bedre enn å lage morsomme og lettfordøyelige tv-serier for folk midt i beste sendetid. Det har han gjort i snart 50 år, og kanskje det kommer enda flere serier fra han i fremtiden også.

bard