Gamle klassikere

Bonanza

Westernserien Bonanza ble introdusert først i 1959, og sesonger ble laget fram til 1973. Først i 1997 kunne vi se den på norske tv-skjermer, og serien må kunne sies å være en av de eldste tv-seriene som fortsatt er populær den dag i dag. I serien møter vi familien Cartwright, som eier en ranch i Ponderosa i Nevada. Livet her går ut på å beskytte ranchen og sørge for at områdene rundt er trygge.

De mest sentrale figurene i serien er faren Ben Cartwright, og de tre sønnene Adam, Hoss og Little Joe. Dette er en gjeng hardtarbeidende cowboyer fra en respektert familie, og hendelsene som utspiller seg i serien er typisk innen western, med action, konflikter som ender i skyting så vel som personlige feider. Bonanza er et bevis på at selv gamle serier har stor underholdningsverdi den dag i dag, og serien nytes av mennesker i alle aldre.

Serien er en av mange amerikanske klassikere som har blitt sendt om og om igjen på norsk fjernsyn, og er like god nå som før. Når du ser den vil du forstå at det går fint an å se serier uten det nyeste av spesialeffekter og konsepter fra vårt årtusen.

bard